Mobile icon Mobile icon

Norsk dobbeltseier på jaktstarten i Tour de Ski

Johannes Høsflot Klæbo vant jaktstarten i Tour de Ski, dobbelt norsk på pallen.

Johannes Høsflot Klæbo vant dagens 10km jaktstart i Val Müstair.

Johannes Høsflot Klæbo startet først, gikk først gjennom hele løpet og gikk først i mål på jaktstarten i Tour de Ski søndag ettermiddag. Ti sekunder senere ble det et thrilleroppgjør om resten av pallen mellom Pål Goldberg og Federico Pellegrino fra Italia, der Golberg ble dømt først.

Se resultatr, fakta, program og detaljer Tour de Ski nederst i saken

Etter seieren på sprinten i går, startet Klæbo sju sekunder foran gårsdagens nest raskeste Federico Pellegrino fra Italia. På den første runden hadde han økt avstanden til italieneren med ytterligere ett sekund.

Med seieren på jaktstarten har Klæbo forøvrig også tangert Petter Northugs rekord med 13 etappeseiere i Tour de Ski.

Solid prestasjon fra Golberg
Golberg som ble nummer ni i går, gikk seg opp til Pellegrino på tredje runde. Ut på siste runde ledet Klæbo med 15.9 sekunder ned til de to. I mål var avstanden imidlertid redusert til 10.2 sekunder, og Golberg var godt fornøyd med egen innsats.

– Det var en fin distanse for meg og fint å kunne jage alene. Det blir tungt nok på siste runden, men jeg klarer å disponere ganske bra, sier Golberg, som ikke har gitt opp håpet om sammenlagtseieren.

– Jeg føler meg sikker på at hvis ikke han (Klæbo) vinner, så er det jeg som slår han. Men jeg tenker ikke så mye på det. Jeg er klar for det som kommer, sier mannen som leder verdenscupen sammenlagt

Saken fortsetter under

Pål Golberg slo Federico Pellegrino på fotofinish etter et forrykende spurtoppgjør om resten av pallen bak Johannes Høsflot Klæbo på jaktstarten i Tour de Ski i Val Müstair.

Sterk norsk innsats
Simen Hegstad Krüger gikk seg opp fra 18 plass til fjerdeplass, etterfulgt av Sindre Bjørnestad Skar på femte og Martin Løwstrøm Nyenget på sjetteplass. Hans Christer Holund ble nummer ni og Didrik Tønseth nummer ti.

Men ikke alle fikk noen opptur på jaktstarten. Emil Iversen fikk en dårlig start på tour de ski i går der han ikke gikk videre fra prologen. Den trenden videreførte han i dag, med et fall på første halvdel av jaktstarten og 35. plass i mål.

Topp 3 menn, 10km klassisk jaktstart
1. Johannes Høsflot Klæbo, Norge, 25:55.0
2. Pål Golberg, Norge, +10.2
3. Federico Pellegrino, Italia, +10.2

Fullstendige resultater

Saken oppdateres

Mens Kerttu Niskanen tok andreplassen på damenes jaktstart, slet broren Iivo vesentlig mer. Finnen, som sesongdebuterer med tour de ski etter at han fikk covid like før sesongåpningen i Ruka, ble nummer 14.

I morgen er det hviledag i Tour de Ski mens løpere og støtteapparat forflytter seg til Oberstdorf i Tyskland for de to neste etappene. Neste renn går i på tirsdag, også det 10km klassisk men da med individuell start.

Dette er Norges tropp til Tour de Ski

FAKTA OG PROGRAM Tour de Ski 2022/23
Tour de Ski 2022/23 består av sju etapper på ni dager, fra 31. desember til 8. januar. Selve formatet på konkurransen er som før, men årets utgave byr på fetere premier, nye distanser og annerledes poengberegning.